Best song ever!

Denne er nå min favoritt sang! ♥ 

Hva synes du om sangen?

Marie

OutfitHello August

I går kveld laget en header til en venn, se bloggen hennes her: http://carolineestenbakk.blogg.no/


Sånn ser headeren ut:)

Marie 

de siste dagene

Hei 

Jeg har ikke hatt tid til å blogge. Så kan fortelle litt om hva jeg har gjort. 

Fredag: 

På fredag når jeg kom hjem fra skolen. Pakket jeg til jeg skulle dra til tante, onkel og fetter. Så da henta bestemor meg når hun var ferdig på jobben og kjørte meg til jobben til mamma der hun var. Så kjørte henne meg inn til tante. Da ble jeg møt av et stort smil i døra av fetter. Han er så søt nå, nå har han begynt å si navnet mitt så søt. Når han roper på meg. 

Lørdag: 

 

På lørdag var jeg på by-festen der tante bor. Da var det masse salg på senteret og masse i gata. Kjøpte litt, som kommer i eget innlegg i morgen. Seinere på lørdagen var jeg på korslaget her jeg bor. Det er nesten det samme som er på TV. Bare at det er kor fra kommunen. Så stemmer vi med mobilen på det koret du mener skal vinne. Korslget var kjempe bra. Og det var koret som jeg er fra som vant. 

Søndag:

I dag sov jeg lenge. Etterpå begynte jeg med framføringa som jeg skal ha i morgen. Den handler om hva jeg gjorde på arbeidsuka. Så dro jeg og mamma ditt jeg jobba for å ta noen bilder. Etterpå gikk jeg ut på joggetur. Når jeg var ferdig spiste jeg middag. Og så forsatte med framføring. 

Marie

Skolen i gang

Hei 

Da er skoen i gang igjen etter 4 dager fri. Jeg fikk ikke tid til å blogge på søndag og igår. Så skal fortelle litt. På søndag var jeg på vika, og etterpå ble jeg med tante, onkel og fetter og der sov jeg over til igår. Igår var jeg med tante og de på tivoli, det var et sånt litte et som var i nærheten  av der de bor. I dag har jeg ikke gjort så mye. Har bare slappet av etter skolen. 

Hva har du gjort i fri dagene?

Blogges 

Marie

Onsdag

Hei

Da er det bare en dag igjen på skolen før det er fri i 4 dager. Tenk at det snart er 17. mai. På 17 mai skal jeg ha på bunad. Det skal bli deilig med fri. Nå har vi veldig mye prøver og sånt på skolen.  Jeg tror jeg har 2 prøver og en innlevering neste uke. 

I dag har jeg først sett på noe på TVen, så var jeg ute på joggetur og så satt jeg inn bilder i noen rammer. Etterpå spiste jeg middag. Og nå ligger jeg å slapper av, mens jeg blogger. 

Husk, spørsmålene vi hadde til dere ;) (så vi skal få en bedre blogg)

Hva synes du 20 day's challenge? Skal vi ha det ? Vil du det eller ikke ? 

Skal vi gjøre noe annerledes på bloggen ?

Vil du at  vi skal ha noe spesielt på bloggen ?

Andre kategorier på bloggen ? Hva da ?

Er det noen dere vil til følge? 

Vi tar gjerne imot noen tips også :) 

Hva har du gjort i dag ?

Marie

Mandag

Hei 

Da er alle tentamer i 8. klasse over. Kjempe deilig! Ikke noe flere tentamer når jeg er 13år. Nå er det 13. mai og det vil si 4 dager til 17.mai, 14 dager til Victoria har bursdag, 38 dager til det er sommerferie, 41 dager til jeg har bursdag og 225 dager til julaften. Gleder meg så mye til sommeren. Bursdag, bade, spise is, vannkrig, deilig vær, skolefri, Danmark, møte familie og møte Victoria + masse masse mer gøy ♥

I dag siden jeg kom hjem har jeg spist, øvd til prøve, prata meg Victoria og hørt på musikk.

Large

Large

Tumblr_liqe2koxmv1qin9zho1_400_large

 

Spørsmål til dere fra oss begge: 

Hva synes du 20 day's challenge? Skal vi ha det ? Vil du det eller ikke ? 

Skal vi gjøre noe annerledes på bloggen ?

Vil du at  vi skal ha noe spesielt på bloggen ?

Andre kategorier på bloggen ? Hva da ?

Er det noen dere vil til følge? 

Vi tar gjerne imot noen tips også :) 

Hva har du gjort i dag? 

Blogges 

Marie 

Bestevenner i 1011 dager!

Hei 

Nå har jeg funnet ut at jeg og Victoria har vært bestevenner i 1011 dager. Vi ble bestevenner den 4.august 2010. Så den 4.august 2013 er det 3 år siden. Jeg har satt sammen noen bilder til dere. 

Hva synes du om bildene ? 

Blogges

Marie 

Onsdag

Hei 

Da er tre av fire tentammer unnagjort. I dag hadde vi norsk bokmål. Vi valgte en av oppgavene og skrive til. 

Akkurat nå er det herlig, vi har bare en tentamen igjen og vi har fire dager fri. Det skal bli deilig å sove lenge og bare slappe av.  Jeg vet ikke hva jeg skal bruke fridagene mine til, men finner nok på noe :P Nå som jeg har fri kan jeg lage et innlegg, om det dere vil at jeg skal lage et innlegg om. Og hvis du har noe du vil at vi skal ha på bloggen, så si ifra. Har ikke så mye og fortelle om tusenfryd, utenom at vi satt fast på toppen av thundercoaster 
Her satt vi fast på toppen.... Vi satt der i over 5 min. 

TUSENFRYD

Hva skal du gjøre når du har fri ?? // Hva har du gjort i dag ??

Blogges 

Marie

I want

Hei

Det er noen som har lurt på om jeg/vi kunne ha et "I want" innlegg. Altså hva jeg ønsker meg. Dette er bare noe av det jeg ønsker meg. Håper du liker innlegget, si gjerne din mening om innlegget. Og hvis du vil at vi skal ha innlegg om noe. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

 

 

1. HER 2. HER 3 HER 4 HER 5 HER HER 

 

 

1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER

 

( I dag har jeg hatt tentamen i matte. Synes deg gikk helt greit. Jeg svarte på alle oppgavene:) Så nå er to av fire tentamer unnagjort, på onsdag har vi i bokmål og på mandag har vi engelsk)

Hva synes du om innlegget ? //  Er det noe du vil ha innlegg om ?

Blogges

Marie

Lørdag

Hei

Fikk ikke tid til å blogge i går. Broren min hadde bursdag den 24.april. Så igår feiret vi voksenbursdagen hans. Tror han er veddlig fornøyd meg det han fikk. Jeg fikk ikke blogget før de kom, fordi tante og fetter kom litt tidligere så når jeg kom hjem var de her. SÅ da passa jeg litt på fetter og skiftet til det jeg skulle ha på meg. I dag har jeg øvd til tenaten i matte, som vi har på mandag. Før ikke øvd i morgen. Skal på tusenfryd med to venner. 

Må gå nå. Får snart besøk :)

Blogges

Marie

Photoshoot

I dag etter skolen var jeg med Michelle hjem. Så har ikke fått blogget før nå. Vi har tatt 170 bilder. Så det kommer flere bilder seinere. Så det kommer neon bilder nå og seinere. 

I morgen har vi nynorsk tentamen i jeg tror vi får 2 timer og 45 min. Håper det går bra. Etter tentamen skal vi se på film. 

Blogges

Marie

Onsdag

Hei

I dag har det vært kjempedeilig å ha fri. Vi har hatt besøk av fetter fra i går. Det er derfor jeg ikke fikk tid til å blogge i går. Passa på han og når han hadde sovna så var kl. 21.00 alt. Fikk ikke blogget når han la seg heller. Fordi han sovna på fanget mitt. 

I dag har jeg passa på fetter. Når han sov på dagen, var jeg ute. Når han våkna igjen så kom tante og onkel og henta han. Da gikk jeg en tur ned, og etterpå var jeg på joggetur,5,3 km. Etterpå var det å spise middag. Og nå sitter jeg å blogger. 

 

I dag har Kristine bursdag. Gratulerer med dagen Kristine <3

Hva har du gjort i dag ?

Blogges

Marie

Cup

Hei 

I går var jeg hjemme 21.00. Har hatt det kjempe gøy på cup. På fredag når vi kom ditt, så spilte vi kamp. Der tapte vi. På lørdag spilte vi to kamper. Vi hadde endelig en kamp på dagen. Nesten alltid når vi har vært på cuper så har vi fått kamper tidlig. Så vi må stå opp tidlig, men nå kunne vi sove så lenge vil ville. Første kampen vant vi. Den andre kampen den dagen tapte vi. Så da var det B-sluttspill på søndag. 

B-sluttspillet var også kamp på dagen. Så da hadde vi god tid. Kampen begynte 13.30. Vi dro litt over 12, så vi var der litt tidligere. Utenfor hallen fant vi klatrestativ, "kinahuske" og masse annet. Så vi var der litt, så gikk vi inn i ballbingen og spilte litt håndball. Før vi gikk inn i hallen igjen. Så spilte vi, og vi vant. Så dag var det å gå til neste hall, som bare lå ca. 200m unna. Når vi kom ditt var det bare en halv time til vi skulle spille, så da var det bare å få i seg litt mat og kanskje litt sjokolade. Også var det kamp start. Etter første omgang var alle slitne, så da var det bare å " bite tennene sammen ". På slutten var alle kjempe slitne. Så tilslutt tapte vi. 

Så dro vi og spiste og dro hjem. Så klart var det kø, og vi sto i køen i en halv time. Hva har du gjort i helgen ?

Blogges

Marie

Kantine

Hei 

Fra mandag til i dag har det vært kantine på skolen. Altså at 9. klasse har laget mat. Så i dag gikk jeg og Julie ned i kantina og kjøpte oss brownies og is + at det spyd med masse godt. Det kosta tilsammen 15kr. 

I dag fikk vi tilbake naturfags prøven vi har hatt. Jeg ble veldig  overrasket og fornøyd med karakteren. Siden vi hadde kamp dagen før, så hadde jeg nesten ikke fått øvd. 

Det er noen av dere som har spurt om jeg kunne lage et innlegg om I Want. Så det kommer kanskje i morgen. Til helgen skal jeg på cup. Så jeg får ikke blogget da, men hvis jeg husker det så ska jeg ta og sette noen innlegg, så den publiseres på lørdag og søndag :) Hva har du gjort i dag?

Blogges 

Marie

( Nå når jeg tok forhåndsvisning så ser jeg at teksten ble litt rar noen steder, det vet jeg ikke hvorfor... )

Tirsdag

Hei 

Jeg blogga ikke i går, fikk litt litten tid på slutten før trening enn jeg trodde. Nå kommer det er innlegg litt seint. Det er fordi jeg har vært på det etter skolen å gjøre lekser. Så var hjemme 16.30. Så skulle jeg spise middag. Etter det skrev jeg en raport til Naturfagen. Og etter det sitter jeg har å blogger. Dagen har gått fort siden jeg kom hjem. Klokka har bare gått fra meg. Så nå sitter jeg og blogger og hører på sangen shattered. Astrid Smeplass sin sang♥ 

Hvem av bildene synes du var finest ?? 

Blogges

Marie

Lørdag og søndag

Hei 

Fikk ikke tid til å blogge i går. Jeg var hos tante, onkel og fetteren min. Var først på senteret der. Shoppa ikke så mye, men er er det.

Cubus:

Pris: 74 kr (salg)Pris: 69 kr

Vero Moda:

Pris: 339 kr 

H&M:

Pris: 49 kr

Hva synes du ? 

I dag har jeg hatt besøk av fetteren min. Han har sovet over her fra i går til i dag, Kjempe korselig. 

Blogges 

Marie 

Idol

Hei 

Nå har jeg sett på idol. Og Astrid Smeplass gikk ut :( Jeg har heia på henne siden jeg så henne første gang på audition. Er sokkert nå, jeg er skuffa over at hun røyk ut i dag. Har stemt på henne hver fredag og nå er henne ute :( Jeg og dommerne Tone, «Dansken», Kurt og Gunnar er kjempe sjokkerte. 

Men jeg er sikker på at vi kommer til å se henne igjen. 

Her er overskriften på tv2.no

 

 

Idol-audition til Astrid: 


Hva synes du om at Astrid Smeplass gikk ut ??

Blogges

Marie 

Torsdag

Hei

Nå er jeg endelig ferdig med nynorsk fortellinga. Og jeg er snart ferdig med engelsk fortellinga. Og nå ska jeg øve på prøven som er i morgen i matte, ligninger. Nå ligger jeg på senga og blogger + at jeg hører på musikk. 

På skolen i dag, så hadde vi først norsk. Etter på hadde vi valgfag og tilslutt var vi på en litten tur til et sted som er i nærheten. Så vi hadde ikke gym, så da skal vi på en joggetur i morgen i sistetime.

Har tatt noen bilder i dag også:

Har dere noe tips om hva jeg/vi kan blogge om ??

Blogges

Marie

Internett tilbake

Hei

Da er internettet tilbake♥ Så da er jeg tilbake, ser at Victoria har sakt ifra til dere.  I dag har det vært en helt vanlig onsdag. Utenom i naturfagen, da skulle vi har et forsøk. Så vi ble delt opp i grupper og hos en av gruppene begynte det å koke og boble over. Vi skulle se eller sjekke hva PH-veriden til dagliglivet. Så da det begynte å koke og boble over hos den gruppa. Så ble det en veldig ekkelt å puste, det er fordi det kom gass i luften. Så da måtte hele klassen gå ut.

I stad tok jeg noen bilder småting av rommet mitt:
Hva har du gjort i dag?

Blogges

Marie

Mandag

Hei

Da er det mandag igjen.  Stå opp tidlig, lekser, prøver osv...

I dag har vi hatt norsk,K/H og rle. I norsk timen så gikk vi gjennom det vi skal ha på prøven som vi har på torsdag. Og gikk gjennom litt diverse ting. I K/H timen tegna vi hender. Vi driver med å tegne mennesker. Hoder og sånt. Og i rle så gikk vi også gjennom ting. Som vi i gruppe skal skrive om og ha frmføring for klassen etterpå. Og dette skal "vises" for klassen på Fredag...  

 

Må gå nå, skal på trening.

Blogges

Marie

Søndag

Hei

Da er det søndag igjen. Og i dag har mamma bursdag. Gratulerer med dagen mamma. Nå har jeg akkurat bakt kake til henne kommer hjem. Hun er å spiller kamp og etterpå skulle hun ut å spise med laget. Så hun kommer snart hjem. 

Jeg har bare slappet av på dagen, og nå sitter jeg og blogger og hører på musikk. 

Noen bilder fra we♥itHva synes du om bildene?

Blogges 

Marie

Seriemestere / vinner av b-sluttspillet

Ja, da er kampen slutt og som dere sikkert har forstatt i overskriften så vant vi ♥ Vi vant 15-9 ♥ Så nå er vi vinner av b-sluttspillet / seriemestere ♥ - og det er før siste kampen som er på tirsdag. Nå er jeg kjmoe glad og det er alle de andre på laget mitt også. så på onsdag skal vi ha avsluttning og nok  litt feiring av at vi har blitt seriemestere ♥ 

Så da blogges vi i morgen ;) 

Marie

 

 

Videoer - anbefaling

Hei

Siden jeg ikke har noe å blogge om så tenkte jeg at jeg skal anbefale noen videoer på youtube. 

5 favoritter - hår

Thats how it is, jeg vet ikke

 

sminkevideo

( l0ve.blogg.no )

10 ting som irriterer meg

 ( bananskalet.blogg.no )


10 ting du ikke vil skal skje

 ( bananskalet.blogg.no ) ( julieeee.blogg.no)

 Hva kan man gjøre når man kjeder seg

 ( bananskalet.blogg.no ) ( julieeee.blogg.no)

 

Spørsmålsrunden

 ( julieeee.blogg.no)

 

sunne pannekaker

 ( l0ve.blogg.no )

roomtour

( betinabf.blogg.no )

 

Her er noen videoer. Vis du har noen tips om en video jeg bør se så bare kommenter det. 

Jeg anbefaler de kanalene som er på disse videoene ;) 

Hva synes du om en et sånt innlegg ?

Blogges

Marie

 

Lørdag

Hei 

I dag er det påskeaften og jeg har fått påskeegg. Det har sikkert du også fått :)

I dag har jeg vært ute å jogga og ikke gjort noe mer spesielt ;)

I går var jeg en tur i Sverige. Og det ble litt shopping så klart :)

I Ett: 

Pris: 199 kr

Sport Ringen:Pris : 471kr  De var på salg til 471. Og de er ekte♥

Så har jeg så snill bestemor så hun kjøpte to smykker til meg♥ Det var to for en ;)

Husker ikke hvor de er kjøpt...


Pris: 129kr

Pris: 129kr

En ny skolesekk ♥ Den fikk jeg av bestemor og bestefar ♥ Er kjempe fornøyd ♥


( den er kjøpt på sport shopen i Sverige )

Hva synes du ? // Hva har du gjort i dag?

Blogges

Marie

Innkjøp

Hei

På onsdag var jeg på shopping. Her er det jeg kjøpte:

Bik Bok :

Før : 249 kr  Nå : 79 kr  (Salg)

Før : 249 kr  Nå: 79 kr (salg

Før : 299 kr  Nå : 79 kr (salg)

Vero Moda:


Før: 149 kr  Nå: 75 kr (salg)

Nille: 

99kr 

Glitter:

79 kr 

79kr

Hva synes du?

Blogges 

Marie

Rommet mitt

Da kommer bildene av rommet mitt ♥

Her er den pulten som jeg snakket om ;)

Hva synes du ?

Blogges

Marie  

Påske

Hei 

Har ikke fått blogget før nå. Det kan henne jeg ikke blogger hver dag, men når jeg har fri kommer jeg nok til å blogge ;) Så jeg kommer til å blogge når jeg har tid. Men hvis jeg ikke blogger så mye i påsken så kommer det et innlegg om hva jeg har gjort i påsken når påsken er slutt ;)

Jeg vet ikke hva jeg skal/kan blogges om, så har dere noen tips ? 

Hva har du gjort i påsken så langt ? 

Blogges

Marie

Lørdag

Hei alle sammen 

Nå er jeg så glad. Nå er rommet mitt ferdig. Eller mangler bare å henge opp noen ting og kjøpe noen rammer :) Er kjempe fornøyd. 

Jeg har ikke fått blogget før, fordi i hele dag har jeg løpt opp og ned to trapper og fiksa rommet mitt nede. Så alt jeg skulle ha opp av smykker, bilder, pynteting osv. Har jeg tatt ned i dag. Det kommer bilder seinere ;) 

Så dagen i dag har gått til å bli ferdig med rommet ;) 

I morgen skal jeg ikke noe spesielt. Vi skal ta ned noen pulter til kjellerstua, som da jeg og min bror får vær til å gjøre lekser på og sånt. Så jeg skal ikke ha noen pult på rommet. Kan bare gå ut døra så er det en pult der så. 

Nå må jeg gå. Skal gå å spise taco ♥

Hva har du gjort i dag ?

Blogges

Marie 

Fredag

Å det blir kjempe deilig med påskeferie, bort fra alt stress, skole, lekser, framføringer, prøver, stå tidlig opp osv. Og bare slappe helt av:) Jeg skal ikke noe spesielt i påsken, bare være hjemme og helt sikkert være med venner.

Skoledagen i dag gikk fort. Først gikk vi gjennom leksa i matte etterpå jobba vi litt, så i den siste halvtimen av førstetime var vi ute og plukket søppel ut. Andre time gikk vi gjennom leksa i rle. Så lese vi litt og hadde quiz. Tredje time rydda vi først hyllene eller ikke de som hadde det ryddig da. Så hadde vi på en måte en quiz. Da skulle vi si en film på den bokstaven det andre laget valgte. I siste timen så hadde vi ukenytt og fikk diverse beskjeder ;) Så dagen var fin og den gikk raskt.

Hva skal du i påsken?

Blogges

Marie

Fotoshoot

Hei

I dag har jeg som vanlig vært på skolen. Bare en dag igjen til påskeferien. Etter skolen var jeg med Michelle hjem, der øvde vi på dansen sammen med en annen på gruppa vår,vi skal vise for klassen og kontaktlærene vår etter påskeferien. 

Her kommer noen bilder vi tok, vi tok 228 bilder så det kommer flere utover uka og neste uke :)


Hva synes du om bildene? 

Blogges 

Marie

Tirsdag

Hei 

I dag har skole dagen vært som vanlig skole dag. Har ikke så mye annet å skrive om men,nå har jeg vært nede og tatt noen bilder av rommet mitt :) 

Bilder fra We♥it :) 
Har du noe tips om hva jeg kan blogge om?

Blogges 

Marie

Gratulerer med dagen !

Gratulerer så mye med dagen beste Michelle ♥ Er så glad,for at vi møtes. Vi har der kjempe gøy sammen, så vis en god latter forlenger livet, da kommer vi til å leve evig :P ♥ Du er verdens beste, kjempe glad i deg ! ♥ You and me forever! ♥ kos deg masse i dag søta mii! ♥ 

Gratulerer igjen søta !! ♥

Marie 

Torsdag

Hei

Da er det torsdag, og bare en dag igjen på skolen. 

I dag hadde vi først Norsk, da gikk vi gjennom hva fagartikkel var og noe om noen forfattere. Så hadde vi medier og informasjon. Da skrev jeg og Michelle om Populære apper :) Etter MOI som vi forkorter det. Da hadde vi gym. Der lager vi dans. Og før vi begynnte hadde vi bare 20-30 sek og vi må minst ha 2 min. Så nå har vi 2 min og 8 sek. :) Så vi er nesten feridge mangler bare små ting. 
Etter skolen dro jeg til frisøren. Klippa ikke så mye, men hun fiksa håret mitt etterpå, så sånn ble det : 

Hva har du gjort i dag?

Blogges

Marie 

Tirsdag

Hei
Jeg har dessverre ikke fått blogga før nå. Fordi først var jeg på skolen, så var jeg på det lekse greiene og rett etter det dro vi på IKEA før å kjøpe møbler til rommet mitt og kjellerstua. På det lekse greien fikk vi gjort alle leksene denne uka + neste uke.
På IKEA fikk jeg alt det jeg trenger på rommet. Kommer nok noen bilder seinere :)

Hva har du gjort i dag ?
Blogges
Marie

Lørdag

Hei

Det ble et seint innlegg i dag, men men. 

Nå venter jeg på å få prate med Victoria. Vi skal lage en ny header. Vi har ikke lagt ut alle bildene vi tok da jeg var i Kristiansand. Så det kommer nok til og komme snart ;) Vi tok mange sammen og mange bare en og en, så det er bare å følge med;) 

I dag har jeg vært med Kaia. Og i morgen skal jeg spille kamp. Vi må møte opp ved hallen klokka 9, og da drar vi klare for kamp. Det dumme er at vi skal kjøre i 2 timer :/ Men det som er bra er at vi skal kjøre "minibuss" :) 

Blogges

Marie 

Fredag

Hei

Da er det endelig helg! ♥

Akkurat nå sitter jeg å blogger og hører på musikk. Jeg har også rydda rommet (litt). Så har jeg laget noen headere. Jeg skal først høre med Victoria om hva henne synes, så jeg vi nok spøre dere om hvem vi skal ta av de vi liker best. I dag så må dere følge med på Michelle og Julie sin blogg. De lager må gjøre video i dag, så den kommer sikkert snart :) 

På skolen i dag begynte vi med matte,så norsk, engelsk og tilslutt samfunnsfag. I engelsken så vi på film og jobba i 15 min,med oppgava om London ♥ Og i samfunnsfagen hadde vi prøve.... Håper det gikk bra. Men nå må jeg gå, vi har fått besøk ;) 

Blogger mer seinere i dag( tror jeg ) Blogges 

Marie 

Innkjøp fra Kristiansand

Hei alle sammen 

Nå skal jeg vise dere hva jeg kjøpte meg i Kristiansand ;) 

H&M:


Pris: 39,50 kr 


Pris: 29,50

Vero moda


Pris: 149 kr 

blikkbox: 


Pris: 270kr

( Salg, Før 900kr, Nå 270kr) 

Veldig fornøyd med alt,men mest med kjolen ♥

Blogges 

Marie 
Dagen i dag

Hei 

Det ble litt seint innlegg i dag da.....

I dag har vi vært sør fra Mangen. Der har vi hatt om rovdyr;) Da ble vi delt inn i tre grupper, så var en gruppe på sporing, en på natursti og den siste på sporing ;) Gruppa jeg var på, var først på natursti. Den ble det litt tull på. Vi fant ikke alle postene, så det var vel ingen som fant post 9. Så da gikk alle rundt over alt. Etterpå var vi på sporing, det var mer gøy. Da fant vi spor etter snømus, rev, elg, hare, rådyr og jeg tror vi fant spor etter ekorn ;) Til slutt hadde vi debatten, det var gøy det også. Da debatterte vi om : Om at vi var for og i mot rovdyr i Norge ;)


Det var egentlig meningen at vi skulle lage et innkjøps innlegg og det innlegget om det emne, på lørdag eller søndag. Men det fikk vi ikke tid til. Så jeg vet ikke når det kommer, men skal prate med Victoria om det. Men det kommer nok i denne uka, men kan ikke låve noe ;)

Blogges

Marie   

Emne

Nå har vi tenkt å prøve noe. Vi skal da lage et innlegg om et emne som dere velger. Så da vis dere har et forslag så er det bare å kommentere:) Så det går da utpå at dere da skal velg et emne. Så da først så skriver dere om hvem emne du vil ha om f.eks vis du vil at vi skal skrive om f.eks vennskap, så kommenterer du vennskap. Og etter noen dager så velger vi to av emnene. Så skriver vi det på bloggen hvem det ble. Så kommenterer dere hvem av de to dere vil ha ;)  Så hva vil du at vi skal skrive om ? ( vis du ikke skjønte det, så kommenter hva du ikke skjønte så skal vi prøve å forklare bedre ;) ) 

Husk og kommenter på Spørsmåls runden :) 

Blogges 

Marie og Victoria ♥

Hos Michelle

Hei alle sammen 

Nå er jeg hos Michelle <3 Vi har tatt masse bilder og tulla en hel del. Nå er neste plan å lese til prøven i morgen. Men jeg skal snart hjem da :( 

Her kommer noen av bildene : 

(Kommer flere bilder snart)

Ha en fin valentine♥

Blogges 

Marie

Amazing

Morsdag

Hei

I dag er det morsdag. Mamma har fått gaven sin og er blid og fornøyd. Jeg og pappa dro en tur ned til bestemor og bestefar.

Jeg var også ute en tur i stad og tok noen bilder :Nå skal jeg øve til en prøve i morgen. Så da er det bare å øve masse.

blogges

Marie

 

05.02.13

Hei, litt sen blogging i dag,men men..

I dag på skolen hadde vi matte-dag. Da skulle vi i hele 8.klasse bygge en by med papp og papir ut i fra noen oppgaver vi fikk.Da ble vi delt inn i grupper, vi kom ganske fort i gang og ble fornøyde med byen vår. Og etterpå var jeg, Julie, Michelle og Signe på sånn "lekse dag" som det heter. Da fikk vi gjort leksene for denne uka og noen for neste uke <3

Bilder fra Weheartit <3

Nå er Victoria på vei til USA. Hun er kjempe heldig <3 Så jeg ønsker henne en god tur <3

- Hva har du gjort i dag ?

Blogges 

Marie

Musikk

 

Hva synes du? 

Blogges 

Marie

04.02.13

Hei 

I dag har jeg vært på skolen. Vi hadde norsk, k/h og rle. 

I k/h lager jeg en hylle. Det var nest siste gangen i dag, nest gang skal vi gjøre den helt ferdig, å levere den. 

I norsk hadde vi nynorsk og om språkhistorien. , og i rle om profeter og bibelen. 

Siden jeg kom jeg har jeg gjort lekser og sett på bilder på Weheartit
I dag skal jeg på trening :) 

Hva har du gjort i dag da? 

Blogges 

Marie 

36.lesere og 16.plass

Hei alle sammen 

Nå må jeg bare takke dere.

I går hadde vi 36 lesere og er på 16.plass i dag <3 Tusen takk til alle leserne som har besøkt bloggen vår hver dag <3 Vi setter utrolig stor pris på det <3 I dag skal jeg spille kamp så det kommer et innlegg når jeg kommer hjem. Da kommer det oom hvordan det gikk ;)

Blogges ♥

Marie

Shopping

Hei

I dag har jeg vært på shopping. Så dere skal nå få se hva jeg kjøpte meg. 

Only :


pris: 299kr

Cubus:


pris: 299kr

NewYorker:

Bandana


pris: 1 for 20kr 

H&M: 


pris: 49.50kr

Pris: 49.50kr

Accessorize:

Pris: 79kr

Me & My Cousin :

Salg: før 799 Nå 319 :) Pris 319kr 

Vero Moda :

Salg: Før 229 Nå 100 :) Pris : 100kr

Pris: 159kr

Lush :

Salg: Før 183kr  Nå 91.50kr :) Pris: 91.50 kr 

Jeg måtte jo på Ben & Jerry`s også da <3 

Når jeg kom etter shoppinga, så gikk jeg ned ditt rommet mitt skal være. Og der hadde Pappa og Bestefar tatt på tapeten min på veggen♥ 


det kommer bedre bilde seinere ;) ♥

-Hva har du gjort i dag da? 

- Hva synes du om det jeg hadde kjøpt? 

Blogges 

Marie 

Musikk

 

-Har du noen musikk tips ??

Blogges 

Marie

15.01.13

Hei alle sammen 

I dag har jeg vært på skolen og etter det var jeg på noen som heter "leksedag". Det vil da si at vi kan bli igjen på skolen og gjøre lekser. Der var jeg med Michelle og Julie ♥ 

Vi fikk gjort feridg leksene for dene uka, utenom noe på PCen og noe vi ikke har fått enda ;) Det var vedlig smart, sa jeg skal nok være der neste tirsdag også. I dag fikk vi også gjordt noen av leksene for neste uke også, så det var bra :) 

I dag har jeg ikke gjordt så mye annet, var bare en tur innom maxbo. Siden jeg skal få nytt rom så må jeg jo ha gulv, vegger og diverse. Så nå har vi funnet ut hvordan gulv jeg skal ha og vegger + at jeg skal ha tappet på veggen, da skal jeg ha noen som dene : 

00114.jpg

 

Har du sett videoen til Michelle og Julie? Vis ikke så kommer den her:) 

 

 

Nå sitter jeg å hører på musikk. Så har du noen musikk tips ?

 

One direction - Kiss you 

Har du noen musikk tips ?

Blogges

Marie ♥

Blogger jeg leser ...

 Hei alle sammen 

Nå skal jeg fortelle dere litt om bloggene jeg leser :) 

http://bananskalet.blogg.no/

http://julieeee.blogg.no/

http://betinabf.blogg.no/

http://sinagh.blogg.no/

http://siljesl.blogg.no/

http://kajarebecca.blogg.no/

http://theaer.blogg.no/

http://kristinega.blogg.no/

http://saabeell.blogg.no/

http://thenrikka.blogg.no/

http://idaalm.blogg.no/

http://welovemuscik.blogg.no/

http://l0ve.blogg.no/

http://auroramohn.blogg.no/

http://idada.blogg.no/

http://helenasagen.blogg.no/

http://linneal.blogg.no/

 

Leser jeg ikke din blogg ? Så kommenter, fordi jeg vil gjerne lese din :D

 I dag  har jeg bare vært på skolen og etterpå skal jeg på trening.

Blogges♥

Marie

Torsdag

Hei alle sammen 

Nå er jeg akkurat feridg med leksene. Nå er det torsdag allerede :) I morgen er det en ganske bra dag. Vi skal være og har om rovdyr og verdensrommet. Og i siste time Samfunnsfag.

I dag har vi hatt norsk,valgfag og to timer gym, i gymen i dag hadde vi turn. 

Nå tenkte jeg at jeg skulle legge ut noen bilder fra Photoshootene jeg har vært med på i 2012 + det jeg har vært med på i år . Det er noen med Victoria og noen uten;)

 

Resten av dagen skal jeg bare slappe av :) 

Har du noen tips om hva jeg kan blogge om, så kommentere det ;) 

- Hva har du gjort i dag eller hva skal du gjøre resten av dagen ?

blogges♥

Marie♥

I dag

Hei

i dag har jeg vært på skolen. I dag hadde vi musikk,tilvalgsfag, naturfag og engelsk. I engelsk nå har vi om London ♥

Nå er jeg feridg med leksene og ser litt på bilder jeg har på pc-en. Merker jeg savner sommeren nå, har sett litt på bildene fra sommerferiene. Og Kruge, det savner jeg veldig.

Her kommer noen bilder fra sommeren og Kruge ♥

 Savner også verdens beste Victoria ♥

Etterpå skal jeg på trening ;)

-Hva har du gjort i dag ?? ♥

Blogges♥

Marie ♥

Dagen i dag

Hei alle sammen

I dag har jeg vært på skolen. I dag har vi hadde vi Naturfag,Matte, Samfunnsfag og tilvalgsfag. Ettter skole var jeg med Michelle hjem. Vi var først en tur på senteret også etterpå laget vi oss en egen lipsyl. Vi har laget en video også, men vi fikk den ikke over, så kanskje det kommer seienere. I dag tok vi også noen bilder, eller et var 4 min. til jeg skulle dra så da ble det bare noen bilder av meg. Her kommer noen bilder;) 

Bilde av Michelle, som ble tatt på Fredag ♥

Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, nå kom pappa akkurat med kakao til meg så da skal jeg kose meg litt med det ♥

Hva har du gjort i dag da ?

Blogges ♥

Marie ♥

 

Hos Michelle

Hei alle sammen 

Nå er jeg hos Michelle, vi har nesten akkurat tatt noen bilder som dere skal få se nå:)

Hva synets du om bildene?

Blogges 

- Marie

Bilder + Julaften

Hei alle sammen 

Nå skal jeg fortelle dere litt om min julaften , Til middag spiste vi  ribbe, medisterkaker og pølse. Og til dessert var det som vanlig riskrem. Så var det over til pakker, det jeg gledet meg mest til :P 

Jeg fikk masse fint og når det kom til siste pakke åpna jeg den. Der lå det en genser og en pakke til . Den var forma som et rektangel og det stå fra mamma,pappa,bestemor,bestefar,bestemor og oldermor. Også i den pakka var det, iPhone 5 !! ♥ Jeg ble så glad. Det hadde jeg aldri trod.  Og det var julaften min :D

I går som dere vet var jeg, Kaia og Kristine ut og tok noen bilder. Her er det noen .
Mine julegaver ;)

-Hva fikk du i jule gave ?

Marie ♥

 

 

 

Gjesteblogging

Hei ! 
 Kaia som gjesteblogger nå, mens Marie skifter til selskap :)

Julen er en av de beste tidene i året synes jeg, fordi det er koselig og hehe..kaldt !

Jeg hadde det kjempe koselig julaften-kvelden.

     

Et kort innlegg men det er juleselskaper i dag også som man man ordne seg til ;)

Jeg,Kristine og Marie var ute og tok bilder i dag, 

Bloggen til Kristine heter : www.kristinega.blogg.no

Her kommer noen bilder hvert fall !


 

God jul

Hei alle sammen , Nå ønsker jeg dere alle en god jul. Håputrolig bra julefeiring til dere alle, med god mat og gaver :) 

Nå er jeg akkurat ferdig med og krølle håret som dere nå skal se, jeg er hos tante,onkel og fetteren min så, kommer til og blogge etterpå nå jeg har tatt på med kjolen,smykker,osv. 

I dag lå vi på 19.plass<3 Hurra, tusen takk til dere alle <3 

Blogges 

Marie <3

lille julaften

Hei alle sammen 

Nå er det allerede lille julaften ♥ Gleder med veldig til i morgen ♥ God lille julaften alle sammen ♥

 Blogges

Marie ♥

 

 

Ny header og design

Hei alle sammen <3

Som dere ser har vi fåt nytt header og design <3 Vi er synes begge det har blit dødsfint! ♥ Så tusen takk til Michelle  <3 hun har hjelpet oss med designet og laget headeren <3 

Hva synes du om headeren og design ? ♥

Blogges 

Marie og Victoria ♥

Pepperkaker

Hei alle sammen

I dag har  vi laget pepperkaker:)Også har vi pyntet dem ferdig og smakt på dem. De var veldig gode <3 Pepperkaker må man jo ha i jula, det er jo ike en jule uten peppekaker ;) 


Marie og Victoria <3

 

I dag skjekket jeg også hvem plass vi ligger på. (På den topplista;) ) Og da lå vi på 21.plass <3 så må nesten takke alle som leser bloggen vår <3 Så tusen tusen takk alle sammen <3 

-Har du laget pepperkaker i år ?

Blogges

-Marie ♥

 

Santa Lucia

I dag er det 13.desember. Da er det Luciadagen. Jeg og Michelle har akkurat skrevet et innlegg om Lucia på IOM. Innlegget er om legenden og sangen.

Du kan lese innlegget HER . Det er på vår skole`s skoleavis :)

Nå skal vi i 8.klasse snart ned i kantina og spiser grøt som vi får gratis<3 '

Men å må jeg gå , kommer til og blogge når jeg kommer hjem;)

Blogges

Marie <3

 

 

Ny header

Hei alle sammen <3

Nå har vi fått ny header og skal snart få nytt design <3

Jeg har ikke blogga siden Søndag, fordi jeg har vært opptatt.

På Mandag var jeg på skolen og håndballtrening, på Tirsdag ver det skole og var på jueavsluttningen til min bror ;). Og i dag var jeg på skolen og håndballtrening;)

Blogges 

- Marie♥

Skoleblogging

Hei alle sammen <3

Nå sitter jeg på skolen med informarsjon og medier, som dere vet lager vi skole avis. Så jeg tenkte jeg skulle blogge litt :)

Merker at jeg begynner og blir slulten nå, heldig vis er det bare ca. 20 min til ;)

Fram til nå har vi hatt Norsk, Da hadde vi framføring av saktekst, jeg var ferdig så jeg hørte bare på de andre:) Blant annet Michelle og Julie :) De hadde en veldig fin framføring ( det hadde de andre også, men det er de to som har blogg. Så derfor valgte jeg og nevne de)

 

Nå må jeg gå, her kommer noen bilder fra weheartit <3

Blogges <3

- Marie <3

 

Denne uka

Hei alle sammen <3

Nå skal jeg blogge om det jeg har gjort denne uka:)

 

På Mandag var jeg å jobba på 07 med håndball laget mitt. Vi sparer til treningstur til Spania <3

           På Tirsdag var jeg hjemme og rydda og vaska rommet ;)

;

XD

På onsdag var jeg på håndballtrening ;) 

 

På Torsdag var jeg hjemme og slappa av og fikk besøk XD

På Fredag fikk vi besøk av Onkel og Jenny<3 

På Lørdag hadde vi besøk av Onkel og Jenny <3 XD

I dag dro Onkel og Jenny akkurat. Og etter på skal jeg spille kamp <3 

Blogges 

- Marie<3 

 

 

Vilde er ...

Hei folks!!

 

Nå gjesteblogger jeg for Marie. Jeg har egentlig litt dårlig tid fordi hvis jeg skal ha cupcake må jeg gå nå, så dette blir et kort innlegg. Nam, nam <3  Jeg og Marie går i samme klasse. Vi gikk på samme håndballag og vi ... uhm, vi er jenter Cx  Kom å se på dem en gang, de er gode. AFSK J99 <3 Noen fakta om Marie:

1.  Marie har laaaaangt hår.

2. Marie spiller ving.

3: Marie er en godhjerta jente.

4. Marie fletter bra.

5. Marie er alltid en av de jeg tekster når jeg lurer på noe.

 

Men nå skal jeg stå i en time lang kø får å få mat, så her er mottoet mitt: Bytt navn til Jesus og begynn å tro på deg selv!! Jepp :)

 

Goodbye people of the internet :)
Skole blogging

Nå sitter jeg på skolen. Vi har IOM (Informarsjon og media) Vi lager skoleavis;) Nå er det snart mat og storefri. I de to siste timene i dag skal vi har gym og svømming. I første time i dag hadde vi Norsk. Jeg har ikke fått blogga i det siste fordi jeg har vært opptatt av skole,venner,lekser og håndball.

Det dumme er at skolen har sperra noen sider:( F.eks weheartit !

Jeg kommer kanskje til og blogge når jeg kommer hjem;) Må bare gjøre lekser først...

Blogges

-Marie

Ps. Her er det to bloggere som også er med på IOM: Michelle og Julie :)

Bilde dryss

Nå er jeg hos Michelle♥ Men skal snart hjem:( Vi har tatt masse bilder i dag,som vi kan vise før jeg drar:)

(Bloggen til Michelle finner du HER)

Søta Michelle♥


Hva synes du om bildene?

Blogges

Marie 

Dåpen

Hei

Jeg har ikke hatt tid til å blogge før nå,fordi på søndag var jeg i dåpen og så kjørte vi hjem,i går så var jeg på skolen,lekser og håndball trening...

Men kan fortelle litt om dåpen:)

Vi var først i Kirka, så tro vi og spiste og hadde quizen jeg og Victoria lagde:)

Jeg og Victoria tokk noen bilder og de kommer nok denne uka..;)

I dag hadde vi prøve i Naturfag.. Tror det gikk bra:)  

Det er ikke så mye og fortelle om nå men skal nok blogge mer i morra:)

 

Blogges

-Marie

-Hva har du gjort i dag?

 

Kristiansand

Hei

Nå er jeg i Kristiansand<3

I dag møte jeg familien og Victoria<3

Jeg og Victoria har kosa oss veldig vi har laget quiz til dåpen i morra og vi har gått på sørlandssenteret:)

Som sakt skal vi i dåp i morra så det kommer nok noen bilder av oss to i morra eller til uka. Vi har ikke tatt noen bilder i dag så det blir ikke noen bilder til dette innlegget....

 

På mandag begynner skolen igjen da er ikke klar for skole nå,men det blir hyggelig og se de i klassen igjen:) Spessielt vennene mine som jeg ikke har sett i høstferien.

 

 Det jeg har gjort i høstferien er,fra mandag-torsdag har jeg jobba og på fredag dro vi hit så det var høstferien min;)

-Hva har du gjort i høstferien?

Blogges

-MarieGjesteblogg av Kaia

Jeg heter Kaia og skal blogge for Marie xD

Jeg har vært på Tusenfryd i dag og Marie har vært på med famlien ! Jeg er nå hos Marie og jeg blogger mens Marie ligger i senga og ser på videoer på min telefon xD

Marie synes at det er litt vanskelig å finne ut av hva hun skal blogge om ! Så hvis det er noen som har noen tips er det bare å kommentere. Det er selfølgelig også morsommere å blogge hvia det kommer noen kommentarer på hvert innlegg ;))Her kommer det noen random bilder:

Gammelt bilde av Marie og høstbildene er fra www.google.no

 

Hva har dere planer om i høst ferien ?

 

Blogges Kaia

Høstferie!

Hei

Nå er der endelig Høstferie <3

Denne uka har jeg spillte håndball, skole og lekser...

En helt vanlig uke;)

Har ikke så mye og blogge om i dag, så kommer til og blogge mer i morra;)

Skulle ønske dere en god hørstferie, så kommer det mer i morra:)

Blogges

-Marie♥

-Hva skal du i Høstferien?

Ha en fin Høstferie !♥

Lenge siden!

Hei

Nå er det lenge siden jeg har blogga, og det er fordi jeg har vært litt opptatt med skolen,lekser, håndballen osv.

Kan fortelle litt om det jeg har gjort;)

 

I håndballen har vi hatt to håndball kamper, den første vant vi<3 mens den andre tapte vi med et mål.  

På skolen så hadde vi aktivitetsdag sist uke og denne uka (i dag) var det DKS(den kultruelle skolesekken);)

også har det ikke skjedd noe spendene på skolen enn vanelig skole;)

I dag har jeg vært på skolen og etter det gjorde jeg lekser og har bare slappet av:)

 

Miss You Victoria !

Blogges

-Marie

 

 

Kornsiloen

Hei

I dag har jeg vært på toppen av kornsiloen:)

Det var kjempe kult og stå på toppen av silon og bare se utover<3

Den opplevelsen kommer jeg til å huske i mange år<3

 Her kommer noen bilder;)

Hva synes du?

Blogges

-Marie

Et år siden

Hei, Marie her:)

Tenk at i deg er det et år siden terrorangrepene skjedde... det er rart at det er et år siden i dag...

Får et år siden skjedde det  i regjeringskvartalet i Oslo og på Utøya.

 I dag er det tid for å minnes og hedre alle de 77 menneskene som ble drept, de som overlevende, de frivillige som hjalp til og alle hjelpemannskapene.

Det er rart at dette sjedde i Norge det som er et fredelig land...

Her kommer en tekst av en som overlevde en 22.juli 2011:

 

Emma står ved vannkanten og forstår at hun må ta sjansen, at hun må svømme for å berge livet. Hun er ingen god svømmer, det regner og er kaldt.

? Sa ikke pappa en gang at vannet blir varmere når det regner? Hun kler av seg, står igjen i undertøyet, putter bankkortet i BH-en og setter sin lit til pappas ord. Så sender hun tekstmeldinger til foreldrene, lillebror Emil og bestevennen Robin (Rondestvedt).

Hun går prøvende ut i vannet. Det er hutrende kaldt. Vil hun fryse i hjel?

Da tikker det inn en melding på Dzemals( Pappaen) mobil: «De skyter på Utøya, det er en som er kledd i politiuniform. Vi er 4 stk. gjemt.»

? Hva?

Meldingen er fra Emma, og den er ubegripelig.

? Skyting på Utøya?

Olivera(Mamman) begynner å gråte. Barnet deres er i fare. Med en motorikk som er unormalt treg er Dzemals første reaksjon å ringe til Emma. Før han kommer så langt, popper det opp en ny melding.

«Ikke ring meg!»

Det er så likt dem, far og datter, mentalt å være på nett.

? Men hva skjer egentlig?

Han ringer venner i Arbeiderpartiet, han ringer Emmas sjef på Lensmannskontoret i Søgne, han ringer alle som står oppført i adresseboken uten å bli klokere. Ennå har ingen andre svar å gi enn at de er sjokkert. Minuttene er lange som timer.

? Lever Emma?

Emma lar seg gli ut i vannet og svømmer. Hun flyter på ryggen og ser innover mot øya. Der står han, den lysluggede jævelen i politiuniform.

«POFF!» En gutt rett foran henne i vannet blir skutt. Blodet strømmer ut. Emma svømmer fortere, hiver etter pusten.

Da ser hun en kompis hoppe i vannet. «POFF, POFF!» To skudd treffer ham i hodet, midt i spranget.

? SVØM ELLER LØP!

Hun skriker det ut, ser ben og armer stikke ut fra bergknausene, men det er for mye lyd til å bli hørt, altfor mange skudd som smeller, og rett over hodene deres dundrer et helikopter.

? Hvorfor kaster de ikke ut redningsvester?

Emma puster for fort. Hvorfor vil hodet hennes bakover hele tiden? Det gjør så vondt i kroppen. Nå må hun ikke få panikk. Emma kaver i vannet, gulper i seg store mengder og raper. Øynene dupper. Skal hun bare lukke dem?

? EMMA! Jeg klarer ikke!

En yngre jente bak henne roper. Emma biter tennene sammen.

? Pust, pust for meg og pust for deg, puuuust, jeg kommer!

Emma får jenta til å henge seg på skuldrene hennes og ber henne padle med bena. Det er tungt, men hun stålsetter seg ved å tenke «ett svømmetak for pappa, ett for mamma, ett for Emil, ett for Robin...» Hun ser dem for seg på land. Igjen raper hun, surt og tungt. Kroppen er fylt opp med vann.

«Det er pappa sin dame, det», sier hun ironisk til seg selv.

? Emma, du blør i armen! sier jenta hun prøver å redde.

Hun ser på den venstre armen sin, tenker: «Så det er derfor den gjør vondt.» Hun tvinger armen inn i enda et svømmetak. Øyeblikket etter svømmer en liten gutt opp til dem.

? Pappa er død, forteller han.

? Svøm for pappa?n din og se deg ikke tilbake, trøster Emma.

? Jeg trodde politiet var snille, jeg, sier gutten og svømmer videre med dem.

Hittil har hun kjempet hardt for å holde hodet over vannet. Nå dukker hun det raskt under for å skjule tårene. Kort tid etter ser hun den, en hvit, liten båt som nærmer seg.

Emma ber de to andre trå vannet mens hun svømmer alene bort til båten. Kan det være et lokketriks fra ham som skyter? Hun ser kritisk på båtføreren.

? Du er trygg nå, sier han.

Trygg? Det lød forlokkende godt. Intuitivt bestemmer hun seg for å stole på ham, har ikke annet valg. Kroppen er tung som bly. Det skal vise seg at hun har svømt i rundt to timer. Hun lar seg hale om bord og inn i en klem.

? Er det flere der ute? spør redningsmannen.

Hun nikker og roper til de to hun har hjulpet.

? Kom, kom, det er trygt!

Jenta hun hadde på skuldrene, og den lille gutten, blir også hentet om bord. Det er flere fra Utøya i båten. Alle gråter, mange skriker. Emma sitter der stille, sammenkrøpet i bunnen. Det skytes fortsatt. Hvorfor tar turen inn til land så lang tid? Den oppleves som en evighet.

Først da hun står med bena på bakken, og snille, ukjente armer tuller henne inn i håndklær og tepper, kollapser hun. Siger sammen, gråter og skriker:

? Vi skal hjem, jeg er trygg, endelig er vi er trygge!

Emma blir kjørt direkte til sykehuset. Hun har et hull i den ene armen, er skutt. Der får hun utdelt en hvit bukse og et par hvite plastsandaler.

«Buksen er altfor stor», tenker hun forfengelig, betrakter seg selv i speilet og gnir vekk sminkerestene i ansiktet.

Ut av den våte BH-en faller bankkortet. Hun hadde bedt alle ta med et ID-kort før de la på svøm. Var hun så rasjonell? «Impulshandlinger redder liv», kan hun høre faren si.

Dessuten, hun jobber tross alt på et lensmannskontor og er godt skolert. På sykehuset blir hun pakket inn i myke, varme dyner.

? Kulen har falt ut, konstaterer legen som undersøker henne.

Han mener prosjektilet må ha mistet fart og kraft i vannet. Heldigvis, det vil leges raskt.

Med pinsett pirker han ut slaggrestene i armen. Hun får blodtilførsel og varmen tilbake i kroppen. Deretter får hun låne en telefon for å ringe hjem.

? Hei, det er bare meg, jeg har det fint, ringer senere, sier hun kjapt og legger på.

Det var moren som svarte, hun gråt fælt. Emma makter ikke å trøste. Hun trenger selv tid på å forstå hva som har skjedd. «Nå vet de i hvert fall at jeg lever, at jeg har det bra», forteller hun samvittigheten sin og ser på sykehusbåndet rundt hånden. Nummer tre, står det. Betyr det at hun er en av de første fra Utøya? Hva med de andre?

? Det er de to verste timene i mitt liv!

Pappa Dzemal Martinovic tar et nytt, langt drag av røyken.

? Se, jeg har fortsatt meldingene Emma sendte oss da hun var i livsfare.

Emma vrir på et slitt oransje bånd rundt høyre håndledd. Teksten «Utøya 2011» har falmet, ellers er leirbeviset slitesterkt.

? Kan du fatte at jeg holdt meg flytende i to timer, pappa? Jeg er hverken godt trent eller flink til å svømme. Eller at jeg brydde meg om sminken min? Ja, det bekymret meg faktisk at den skulle bli våt og renne utover.

Far og datter synes det er så typisk Emma at de knekker sammen i latter. Sorg og latter følger hverandre gjennom samtalen. Følelsene bobler hele tiden under overflaten, både de triste og de glade, og holder hverandre i sjakk.

Vi sitter på «Emmas benk» ved festningen i Kristiansand, et sted hun ofte søker til for å pleie det mentale såret fra Utøya.

? Å være ved vannet gir meg fortsatt glede, men når venner vil ha meg med på å bade, sier jeg nei! Jeg har ikke en gang våget å vasse.

Hun høres frustrert ut, nærmest sint. Pappas hånd finner hennes.

? Vi har alle vår måte å takle følelser på, min kjære, det får ta sin tid.

? Uansett hvor hardt jeg prøver, er det umulig å komme seg unna det som skjedde. Jeg vil videre, pappa!

Hjemme hos familien Martinovic prates det sjelden om den største massakren som har rammet Norge i fredstid.

? Vi prøver å hente hverdagen tilbake, forklarer Dzemal.

? Pappa og jeg er veldig like, vi kjenner helst på følelser i enerom.

? Du har jo delt tanker og følelser på bloggen din, minner Dzemal datteren sin på og kysser henne på pannen.

En bok ble det også av det, nemlig «Lever».

? Du er tapper, Emma min, klok, god og modig.

? Vel, korrigerer hun. ? Hvor mange ganger har jeg ringt Lensmannskontoret i Søgne og insistert på at de tar en tur over? Fordi jeg tror «noen» er utenfor huset vårt. Jeg ser også etter gjemmesteder over alt, og begynner noen å løpe i nærheten av meg, snører angsten seg som en klo rundt strupen.

? Om jeg sover godt? Nei, nettene er verst. Da dukker marerittene opp, etseskadene mine, bildene jeg har i hodet fra flukten.

I går drømte jeg at «han» hadde stukket av fra fengselet og kom for å skyte alle på lensmannskontoret. Emma kremter hardt, som for å kvele tårene som truer.

? Jeg liker å smile!

Hun sier det med et sånt trykk at du nesten venter hun skal stampe foten i bakken også, for å understreke utbruddet.

? Jeg overlevde jo. Hadde bare ikke kroppen min vært så sliten... Skulle nesten tro jeg hadde svømt et par timer i Tyrifjorden.

Igjen er humoren der, om enn sarkastisk. Faren stryker henne over kneet og snur hodet vekk et øyeblikk. En hånd smyger inn under de sotete brillene, de som skjermer for følelsene hans. Øyekrokene blir tørket.

? Jeg er mer bekymret enn jeg later som, hvisker han journalisten i øret.

? Som familie tror jeg vi har kommet styrket gjennom året, Emma?

En spontan klem gir svaret.

? Oppmerksomheten fra kjente og ukjente har også gjort godt, mener faren.

? En dag kom en nabo, en prest, innom oss og sa at om vi ønsket å prate, sto døren hans åpen. Han kom med en syltetøykrukke. Før han gikk, sa han: «Verst er det når stillheten kommer.»

? Jeg lurer jo på hva som vil sitte igjen over tid hos Emma og de andre som var på Utøya, og hos dem som ble utsatt for eksplosjonen i Regjeringskvartalet. Jeg hører fremdeles granater når en bil bremser brått...

? Jeg klarer meg fint, pappa.

Emma smiler som hun ofte gjør, bredt og vinnende, og klapper faren på kinnet.

? Alt jeg gjør politisk i dag, som fylkesleder for AUF her i Vest-Agder, gjør jeg for de ubegripelig mange som døde den dagen. Dem må vi aldri glemme.

? Ikke deres aller nærmeste og tusener av pårørende, heller. For ikke å glemme de mange som ble skadet for livet, fysisk eller psykisk.

Pappa Dzemal Martinovic nikker og mener vi må stå sammen som nasjon, som medmennesker, slik vi rørte verden i dagene etterpå.

? Mitt livsmotto har bestandig vært: Vi kan tilgi, men ikke glemme, sier han.

? Det kan jeg dessverre ikke stå for i dag. Det som skjedde i Norge 22. juli i fjor, den ondskapen klarer jeg aldri å tilgi! Det er rart og tenke på hvordan hun og de andre som overlevde hadde det da....

Og hvordan de som har mistet en de er glad i hadde det da dette sjedde...

Blogges Kristiansand

Hei

Innlegget av Marie♥

Som dere vet har jeg hvert i Kristiansand♥ Hadde det kjempe fint♥

Jeg hilse på familien, Vi fikk jo en fetter for 16.dager siden, så vi fikk hilse på han for første gang:) Han var veldig søt og liten;)

På Søndag fikk jeg hilse på Victoria igjen♥

 Vi hadde det kjempe gøy♥Vi tokk masse bilder og kosa oss♥

Jeg skal legge ut noen bilder nå, så komme det flere på Lørdag fordi da drar jeg til Kristiansand (uten Mamma,Pappa og Broren min). Gleder meg veldig♥

 

 Blogges

Ps. Det kommer flere bilder senere;)

Meg og Marie

Innlegget av Victoria <3

I dag har jeg vært sammen med marie endelig igjen !!<3

Vi har vært hos tante og gjort kjempe masse gøy !!<3

Vi har tatt utroooolig mange bilder men jeg har de ikke det er marie som har bildene !!

Men heldigvis har jeg noen som jeg kan legge ut nå :D

We are angels in the skyes xD

Hva syns du om bildene ?? :) 

Bursdagsbarnet!

Innlegget av Victoria ♥

I går (lørdag) var det sanktans og da hadde Marie bursdag og blei tennåring altså 13 år !!<3

Gratulerer så kjempe mye med 13-års dagen din i går, er kjempe glad i deg jm <3

Hipp, hipp hurra for Marie som fylte 13 år i går !!<3

Av meg så fikk hun en krøll-tang og en blomst til å ha i håret <3

-Håper hun likte det xD

Hva gjorde du på sanktans ?

Blogges snart igjen --->

Sorry

Hei

Sorry for lite blogging på min side...

Jeg har bare hvert litt opptatt....

Men nå har jeg tenkt og blogge om det dagene som har hvert denne uka

Mandag: Da var Michelle med meg hjem<3 Vi hadde tenkt til og blogge men vi rakk det ikke... Michelle`s blogg: http://bananskalet.blogg.no/ ♥

Tirsdag: Da hadde vi sommeravslutning. Det gikk velidg bra♥+ at på Tirsdag var siste skole dag på skolen for på Onsdag dro vi på Tusenfryd♥

Onsdag: Ja som jeg skrev i stad var vi på Tusenfryd♥ Det var verdens BESTE skoledag! Og siste i 7. klasse da.. Litt trist, men gleder meg til Ungdomsskolen♥ På tusenfryd tokk jeg: Den første vi tokk var "Thundercoaster", så tokk vi "Westernexpressen",Så tokk vi "SuperSplash", morsom og kul♥  Og til slutt tokk vi  "Speedmonster "♥koste meg veldig♥ Jeg var mest sammen med Michelle,Vilde,Signe og Julie!♥ Vi har koste oss veldig!

Torsdag: Da hadde vi sommerferie♥ På Torsdag feira jeg bursdagen min med 4 venner♥ Vi var først på peppes og så var vi på kino og så på LOL.

Fredag: Da jobba jeg og var hjemme.... Hadde tenkt og blogge men glemmte det...

Lørdag: I dag er jeg 13 år♥

Dette var det som hadde skjed denne uka

Blogges

-Marie<3
To jenter, en blogg. Vi er begge 13 år,vi har samme kusine og fetter,vi er bestevenner og begge spiller håndball.


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits